Modne dvorske vinske kreacije

Kot najde modni kreator v plesu materialov, struktur, barv in linij skladnost, izraznost, živahnost in estetiko, tako piše odlično vino v svoji tradiciji, izvirnosti, v vzgajanju in negovanju, v vinarjevi naravi, letniku in sorti prav tisti spev, ki v naravi oblikuje svežino jutranje zore v vinogradu, na grozdu polnost pisanih barv, v človeškem srcu pa navdih, ustvarjalnost, živahnost, moč in optimizem.

Na Posestvu Dvor sledimo in ustvarjamo z vinom trend, kulturo, modo. Če je oznaka sodobnega modnega trenda biti oblečen po modi, uživati v dobri kulinariki, potovati in se povezovati, potem je piti naše butično vino oz. penino pika na i današnjega časa.

Jana-Marjana Sever

Rumeni muškat

Rumeni muškat je vino najstarejše vinske trte in je zlate barve z rumeno slamnatimi odtenki. Za naš rumeni muškat je značilna neprekosljiva vinska cvetica, v kateri je zaznavna svežina limone, vonj vrtnic, vanilje, breskve in cimeta.

Zaužijemo ga lahko ob bogatih predjedeh ali samostojnega kot vinska kapljica ob prijetni družbi.

Dišeči traminec

Imenujemo ga tudi dišeči lepotec. Odlikuje ga zlata barva z bakrenimi odtenki in izrazita aroma po začimbah nageljnovih žbic in listov divje vrtnice.

Dišeči traminec je nekoliko zrelejšega okusa in imeniten za spremljavo k sladicam.

Renski rizling

Je kraljeva sorta, ki zahteva posebne lege. Pri nas trsi rastejo v lapornatih tleh in so s soncem obsijani celi dan.

V vinu pride do izraza lepota barve, ki je rumenkasto zelena z zlatimi odtenki. Aroma in okus spominja na akacijo, breskev, limono z rahlo mineralno noto.

V kulinariki se odlično ujema z različnimi mesnimi jedmi.

Izbor pomembnejših priznanj

  • Slovenski prvak sorte in zlata medalja za Dvorsko vino DIŠEČI TRAMINEC, suho, letnik 2003, na mednarodnem ocenjevanju vin, Ljubljana 2005
  • Zlata medalja za Dvorsko vino RUMENI MUŠKAT, polsuho,  letnik  2018, na Odprtem državnem ocenjevanju vin Vino Slovenija Gornja Radgona, leto ocenjevanja 2019
  • Srebrna medalja za Dvorsko vino dišeči traminec, polsladko,  letnik 2018, na International Traminer Challenge Vino Vino Slovenija Gornja Radgona, leto ocenjevanja 2019
Vsa priznanja