Klasični mehurčki s cvetico rumenega muškata

Dvorska penina je pridelana iz najboljšega, na eni legi vzgojenega, ročno nabranega grozdja rumenega muškata. Kot letniško penino jo pridelujemo po klasični metodi od leta 2004. Ob uporabi pravih bogatih kvasovk in najmanj triletnem sekundarnem vrenju v steklenicah se ponaša s harmonijo okusov in dolgimi iskrivimi mehurčki v kozarcih.

Danes je peneče vino umetniški navdih za modno kreacijo. Moja življenjska ustvarjalna pot je obratna. Po desetih letih ustvarjanja modnih kreacij sem v zadnjih dveh desetletjih navdih in življenjsko energijo posvetila umetnosti vina in ustvarjanja vinske fantazije.

Jana-Marjana Sever
Dvorska penina – Rumeni muškat

Suha (brut) Dvorska penina

Suha Dvorska penina izraža čistost in izvirnost, kar poznavalci penin zelo dobro poznate in cenite. V njeni aromi boste zaznali vso lepoto in prvobitno aromo grozdja rumeni muškat in njegove neprekosljive vinske cvetice.

Polsuha Dvorska penina

Polsuha Dvorska penina je prijetna v vsej svoji mehkobi, neskončni mehurčki pa ji pripisujejo primernost za prav vsako posebno, radostno priložnost. To je penina, ki popestri in dopolni  vsak srečen trenutek lepega dne.

Dvorska penina

Polsladka Dvorska penina

Posladka Dvorska penina razveselili vse, ki imate radi sladko življenje. Odlikuje jo veliko sladkih in sadnih okusov. Priporočamo jo kot spremljevalko sadnih – jagodnih tort, sadnih panakot ter drugih sladic po vašem okusu.

Suha - brut penina DVOR

Suha - brut penina DVOR

Prestižno penino DVOR pridelujemo v omejenih količinah in je krona naših kreacij. Pridelujemo jo iz najboljših letnikov in s skrbno selekcijo ročno nabranega grozdja. Po samotoku in primarnem vrenju penino Dvor oblikuje še minimalno pet let sekundarnega vrenja v steklenicah.

Pridelovalci uspešno razblinjamo mit, da s peninami le nazdravljamo in slavimo posebne dogodke. Našo penino priporočamo kot aperitiv, ki nas z lahkoto popelje v kulinarična doživetja. V kulinariki se odlično ujame tudi ob bogato obloženi mizi od morskih do lahkotnih mesnih jedi.

Polsuha - demi sec penina DVOR

Polsuha - demi sec penina DVOR

Na svoji večletni poti do zrelosti je naša penina dosegla zrelost in umirjenost ter mehkobo popolnega užitka, ki ga odkriva tančica neštetih drobnih mehurčkov.

Polsuho – demi sec penino DVOR pridelujemo po enakem postopku kot suho penino DVOR, le z odpremnim likerjem poudarimo aromo rumenega muškata.

Priporočamo jo pri popoldanskih prijetnih dogodkih, ki ne potrebujejo spremljave v kulinariki ter kot zaključek pri sadnih sladicah, saj te njena aroma, okus ter svežina prijetno objame in te spremlja v nepozabnem vzdušju.

Penina dvor Brut

Penina Dvor Magnum

Za posebne svečane trenutke in poslovne ali osebne zmage predlagamo kozarec penine Dvor Magnum za podelitev slavnostnega trenutka s svojimi najdražjimi.

Sekundarno vrenje v Magnum steklenicah, volumna 1,5 litra, še bolj poudari zrelost klasične penine in kompleksnost cvetice rumenega muškata.

Izbor pomembnejših priznanj

Aktualno!

VINSKI LETNIK 2020 VINORODNE DEŽELE PODRAVJE:

55. ocenjevanje vin vinorodne dežele Podravje: Dvorska penina rumeni muškat, letnik 2014, polsuho: ocena 89,43 točke (zlata medalja), leto ocenjevanja 2021.

  • Zlata medalja za vrhunsko peneče vino ZGP iz rumenega muškata, polsuho, letnik 2014, Vino Slovenija Gornja Radgona, leto ocenjevanja  2021
  • Srebrna medalja za vrhunsko peneče vino ZGP iz rumenega muškata, suho, letnik 2014, Vino Slovenija Gornja Radgona, leto ocenjevanja  2021
  • Zlata medalja za vrhunsko peneče vino ZGP iz rumenega muškata, polsuho, letnik 2011 na  Mednarodne tekmovanju vin v Ljubljani, leto ocenjevanja 2014
  • Zlata medalja za Dvorsko penino RUMENI MUŠKAT, polsuho, letnik 2013, na Odprtem državnem ocenjevanju vin Vino Slovenija Gornja Radgona, leto ocenjevanja 2017
  • Srebrna medalja za Dvorsko penino RUMENI MUŠKAT, suho, letnik 2013, na Odprtem državnem  ocenjevanju vin Vino Slovenija Gornja Radgona, leto ocenjevanja 2017
Vsa priznanja